Bejelentés


.......Környezetvédő csapat Gomb Védjük a természetet!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Pozdravljamo Vas!

 

ŠTITIMO NAŠU OKOLINU!


 

Ekološka sekcija radi sa zadatkom da proširi znanje iz oblasti odnosa prema prirodi i zaštiti životne sredine. To postiže poster prezentacijama, koje izrađuju članovi sekcije i izlažu ih na školskim panoima i u selu.

***************************************************************************

VESTI O NAMA

20.juli

Podržavamo EPO!!!

U obustavi daljnjeg aktivnosti, dok Opštinska Vlast ne bude sposobna, da ispuni svoja obećanja o finansiranju EPO-a!

10 Juni

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA OBRAZOVANJE i POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE I ODRŽIVI RAZVOJ u saradnji sa RECAN - fondom za povraćaj i reciklažu limenki i JP "Vojvodina šume" u cilju edukacije dece i mladih u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja raspisao je JAVNI POZIV za prijavu i učešće u realizaciji programa pod nazivom:

"ZA ČISTIJE I ZELENIJE ŠKOLE U VOJVODINI".

Na javni poziv se odazvala 130 škola iz Vojvodine, a na vreme je 73 realizovao program.

Mali ekolozi EPO-a, učenici OŠ "Jožef Atila " iz Bogojeva,  kordinator grupe Vencel Piroška i 9 nastavnika radne grupe, dobili su posebnu nagradu od fondacije Ćesarov, Bern - Švajcarska za učešće u akciji i za izvanredan rad.

******************************************************************************

5 juni

OČISTIMO SRBIJU

OČISTIMO ŠTRAND

 

Na poziv Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja u okviru radne akcije « Veliko spremanje Srbije», «Očistimo Srbiju», 5. juna 2010.godine, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Ekološki pokret Odžaka uključio se  radnom akcijom «Očistimo Štrand», rekreacionu zonu u Bogojevu.

Ekološki pokret sa svojim podružnicama Bogojevo, B.Gračac,B.Brestovac, S.Miletić i Odžaci organizovao je čišćenje i primarnu selekciju otpada u rekreacionoj zoni Štrand u Bogojevo kako bi prirodno prelepo jezero predstojeću sezonu dočekalo čisto i spremno za posetioce.

Koordinator radne akcije bila je Piroška Vencel, predsednik mesne podružnice Bogojevo, Ekološkog pokreta Odžaka. kao i svi članovi Izvrnog odbora Bogojeva.

U radnoj akciji «Očistimo Štrand», aktivno učešće su uzeli potpredsednik EPO_a Dušan Bogunović, predsednik IO EPO-a Ivica Ćirić, član izvršnog odbora EPO-a Milan Golubović i mnogo drugih aktivista Ekološkog pokreta Odžaka.

Akciju su podržali i aktivno učestvovali komunalno preduzeće «Usluga» iz Odžaka sa rukovodiocem Darkom Dukićem i «Ekološka zadruga» na čelu sa direktorom
Ninkom Adamovićem. Podršku radnoj akciji pridružila se i Turistička organizacija opštine Odžaci.

Učesnike radne akcije «Očistimo Srbiju», «Očistimo Štrand» posetio je i predsednik opštine Odžaci Predrag Cvetanović sa svojim saradnicima.

Za Ekološki pokret Odžaka ovo nije prva radna akcija na čišćenju rekreacione zone i već je dogovorena sledeća sa predstavnicima «Usluga» iz Odžaka na čišćenju terena za kampere i na taj način kupalište «Štrand» u Bogojevu bi dobilo jedan sasvim prihvatljiv i nov izgled.

Ostaje mnogo nerešenih problema oko toga ko je odgovoran za buduće održavanje rekreacione zone «Štrand» u Bogojevu, neki koraci su preduzeti postavljanjem četiri kontejnera za PET ambalažu i obavezu za njihovo pražnjenje preuzela je Ekološka zadruga iz Odžaka.

Po mišljenju Ekološkog pokreta Odžaka, i svih aktera radne akcije «Očistimo Srbiju», «Očistimo Štrand», povodom 5. juna Svetskog dana zaštite životne sredine u potpunosti je ispunila očekivanja.

http://picasaweb.google.com/GombosSFeri/KornyezetvedoCsapatGombos#

Povodom 24. maja, Evropskog dana parkova, Mesna podružnica Bogojevo Ekološkog pokreta Odžaka, uprkos lošim vremenskim uslovima,   organizovala je u četvrtak, 13.5.2010.godine, čišćenje  divljih deponija  u Rekreacionoj zoni «Štrand» u Bogojevu,  sa ciljem da ova turistička destinacija što  čistija i urednija  dočeka  predstojeću sezonu kupanja.

Kao i proteklog vikenda u «glavnoj ulozi» i ovog puta  je bilo sedamnaest članova  podmlatka Mesne podužnice Bogojevo Ekološkog pokreta Odžaka pod vođstvom predsednice  Piroške Vencel i članova Izvršnog odbora Podružnice Bogojevo. Aktivno učešće u akciji imali su predsednik Ekološkog pokreta Odžaka Dušan Mirković i predsednik Izvršnog odbora Ekološkog pokreta  Odžaka Ivica Ćirić.

Akciju je podržala Turistička organizacija opštine Odžaci.

Sponzori akcije bili su STR «Ducko» iz Srpskog Miletića i STR «Minta» iz Bogojeva.

U akciji je izdvojeno tridesetak džakova PET ambalaže i dva džaka limenki, dok je smeće sakupnjeno na gomile, koje će narednih dana biti  izveženo.

Aktivisti Ekološkog pokreta Odžaka dogovorili su se da se do 24.maja izvede još jedna akcija i posao čišćenja divljih deponija dovede do kraja. Takođe, dogovoreno je da se od nadležnih opštinskih službi zatraži da se obezbedi dovoljan broj  kontejnera  za selektovanje PET ambalaže i limenki i  odlaganje smeća i da se dogovori redovno pražnjenje kontejnera, kako bi se u narednom periodu trajno rešio dugogodišnji problem nastanka divljih deponija na «Štrandu» u Bogojevu.

 

***************************************************************************

Organizuju se i radne akcije i izleti....

Dobrovoljna vatrogasna društva iz sedam vojvođanskih mesta održala su 9.5. 2010. u Bogojevo 30. Majske susrete DVD-a uz učešće gostiju iz Dalja ( Republika Hrvatska).Organizator ovogodišnjih susreta bilo je DVD iz Bogojeva  u ime Opštinskog vatrogasnog saveza opštine Odžaci. Mladi članovi Mesne podružnice Bogojevo Ekološkog pokreta Odžaka priskočili su u pomoć DVD  Bogojevo u pripremama ove manifestacije.

Posao mladih ekologa Bogojeva bio je organizovanje  sakupljanja otpada. U dvorište OŠ «Jožef Atila», gde se inače odvijao najveći deo ove manifestacije, dopremljen je  kontejner za odlaganje PET  ambalaže i limenki, a po ogradi škole postavljene su vreće za odlaganje smeća. Članovi Podružnice  EPO-a , inače učenici 7.i 8. razreda, nadzirali su teren, opominjali prisutne da ne bacaju otpad i sakupljali su razbacane otpatke. Akciju su izveli u prisustvu predsednice Podružnice Vencel Piroške i potpredsednika Tucić Lazara, a veliku pomoć pružila je i  nastavnica Hajdu Aniko. Prisutni građani i takmičari   pozdravili su angažovanje mladih ekologa.

Mesna podružnica Bogojevo EPO-a zatražila od Mesne zajednice  Bogojevo da dopremljeni kontejner posle ove manifestacije ostane u školi, jer do sada đaci nisu imali gde da odlažu PET ambalažu i limenke – što će najverovatnije biti prihvaćeno.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!