Bejelentés


.......Környezetvédő csapat Gomb Védjük a természetet!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


 

 

H     Í      R       E      K  2019.


.................................................................................................... 

 

Március 30-án munkaakció a Duna-parton...

2019.Màrcius 21.-èn a Vìz vilàgnapja alkalmàbòl a " NAPRAFORGÒ" Környezetvèdő csapat együttműködve a 2.b, 4.b ès 4.a osztàly tanulòival műhelymunkàt szervezett. Tèma: A jò fa Az előadàst Petković Dragana ès Vencel Piroska tanìtònők tartottàk, a műhelymunkàt pedig Marinković Vesna tanítònő vezette a József ATTila Általános Iskolában.

HÍREK 2015.

Mocsarak napján Február 2-án

a legkisebb környezetvédők ellátogattak vezetőjükkel a határunkban található mocsarakhoz, megvizsgálták a téli helyzetben, mi a különbség a lápos mocsarak környékén a nyárhoz viszonyítva.

˛˛˛˛˛˛˛˛˛˛˛˛˛˛˛˛˛˛˛˛

2012
.................................................................

Strandunkon 2012 októbere

 

2012.III.24.

Kirándulás, kerékpártúra a "VOJVODINA ŠUME"  vendégeként Kamarišten.

Kerékpár túra a Vízek napja alkalmából. Feledhetetlen emlék marad a mai Duna-parti túra, találkozó a természetben, minden gombosi környezetvédőnek...

Fotók a képre kattintva:

********************2012.III.21.

200 facsemete, az Erdők napja alkalmából

 

200 Szibériai szilfa csemetét osztott szét a Gombosi Környezetvédő Mozgalom, a polgárok közöt.https://picasaweb.google.com/lh/albumMap?uname=110843027550610154324&aid=5720611303783581985#map

https://picasaweb.google.com/110843027550610154324/2012Marcius16KornyezetunkVedelmeert?authuser=0&feat=directlink


...........................................................................................................

2012.03.20.

A GOMBOSI KÖRNYEZETVÉDŐ MOZGALOM 16. ÉRTEKEZLETE

Megtartotta 19. értekezletét a KMVT. Kilenc napirendi pontban tárgyalta meg beszámolóit, teendőit a Végrehajtó Tanács. Beszámolók hangzottak el a 15 értekezlettől. Tervezetet rögzített a fák és a vizek világnapja alkalmából. A falu központjában ajándékoznak 200 darab Szibériai szilfa csemetét a polgároknak, a Helyi közösségnek. Koros, értékes fákat helyez védelem alá környékünkön. A temetőben lévő fenyőfa levédése van folyamatban, melyről a Tartományi Természetvédelmi Intézmény levele igazol,

 

 

 

 

 

 

 

 

************************************

ÉVI KÖZGYŰLÉS 2012.

Megtartotta évi közgyűlését a Gombosi Környezetvédő Mozgalom.

 

Az értekezleten összegezték az elmúlt év munkáját, eredményeit, eseményeit. - Lezárták a 2011-es évet. 2012-ben több újítást láttak elő a munkatervet illetően. Elkészítették az évi tervet, valamint az Évi Közgyűlés megszervezését is fontolóra vették. Ebben a kérdésben január 23-ra látták elő az értekezletet.

 

(Fotók a képre kattintva, Bövebb beszámoló ...)

**********************************************************

2012. január 27.

 

Az Évi Közgyűlésre készülve Munkaakció az ÖKO Parkban

2012. január 19.

A Környezetvédő Mozgalom Helyi Szervezete megtarotta első értekezletét

 

******** 2011.*******

Történések:

*****************************************

2011.12.10. ŐSZI TEVÉKENYSÉGEK

A gombosi Környezetvédő Mozgalom őszi tevékenységéről összefoglalót Vencel Piroska fotóibúl állítottuk össze. Ez az album felöleli a koraőszi és a későőszi tevékenységeket, mint például a természetjárás, faültetés, flóravédelem, záróünnepség eseményeit. Bővebb látnivalók Albumainkban és Piroska albumában: https://picasaweb.google.com/110843027550610154324/EPOMPBogojevo2011Jesen

__________________________________________________________________

2011.11.15.

Megtartotta értekezletét a Gombosi Környezetvédő Mozgalom Vezetősége.

Az értekezleten a lenti napirendi pontok alapján tárgyalta meg az elmúlt időszak eseményeit, beszámolók hangzottak el a történésekről, a pénzügyi helyzetről. Tervekről határozott a közel és a távolabb jövőre. Külön hangsúlyt fektettek a fiatalításra, a kiskorú gyerekek bekapcsolódására a munkába.
A későőszi programban ünnepélyesen kiosztják a tagok közöttt a tagság jelképeit, tagsági könyvek, maicákat. A további munka az Ökoparkban, tereprendezés, hulladékgyűjtők elkészítése, kihelyezése van folyamatban.

*****************************************
Meghívó a VT tagjai részére:

2011.09.02.

A gombosi Környezetvédő Mozgalom Végrehajtó Tanácsa közgyűlésén

Négy napirendi pontban tárgyalta meg az elmúlt időszak, jelenlegi helyzet és az elkövetkező időszak munkálatainak tervezetét. Több fontos határozatot hozott az előállt helyzet javítására. A határozatok a további munkára, pénzügyi helyzet tisztázására vonatkoznak. Következő értekezletet szeptember 9-én, pénteken 19:30-kor tart a KM.

2011.08.07.

Pályázatot nyert a Gombosi Környezetvédő Mozgalom

A KMHSZVT értekezletet tartott, melyen 3 napirendi pontot tárgyalt meg. Beszámoló hangzott el a nyári időszakról, az elvégzett teendőkről; a pénzügyi helyzetről, melyben ismertetőként szó esett a HK által juttatott összegről és a pályázat elnyeréséről. Az egyebek napirendi pont alatt a további lehetséges aktivitási irányzékról volt szó.

2011.05.26.

MUNKAAKCIÓ "AGROBOGOJEVO"

A gombosi Környezetvédő szervezet tagjai 2011.05.24-én munkaakciót szerveztek  "AGROBOGOJEVO" Mezőgazdasági vállalat központi irodahelyiségeinek épülete körül. Lenyírták a füvet és összetakarították az eldobott hulladékot.

A munkaakción részt vett 10 tanuló és 4 felnőtt: Tucity Lázár, Kis Antal, Rumi Zalán és Vencel Piroska.

Idő közben a csapathoz csatlakozott még 7 tanuló és két volontőr is.

A Mezőgazdasági vállalat két ízben is támogatta szervezetünket, ezért köszönet jeléül munkaakciót szerveztünk.

A csapat, ezzel nem fejezte be a munkát, mert Az Ady Edre utcában Für Anus néni háza körül is lenyírták és összetakarították a füvet.

A gombosi Helyi szervezet Végrehajtó tanácsa, olyan határozatot hozott, mely szerint visszatérő segítséget nyújt idős személyeknél, akik azt igénylik (fűnyírás, fabehordás...).

Ilyen módon lehetséges lesz a szervezet működtetése és egyben környezetünk szebbétevése is.
(szöveg,foto Vencel Piroska)

 


 

 

 

 

 

 

 

2011.05.09.

A „József Attila „ Általános Iskola 4.a osztályos tanulói, a gombosi Környezetvédő Mozgalom Helyi szervezet tagjai,

Bogyó Blanka, Zsíros Dominik, Kökény Erzsike és Bogyó Dániel, tanítónénijükkel, Vencel Piroskával ismét megemlékeztek a Csernobili atomkatasztrófa 25. évfordulójáról.

Ukrajnába Szlavutics város képviselőjének levéllel és képzőművészeti alkotásokkal fejezték ki részvétüket a megtörtént eseményekért, és reményüket fejezték ki, hogy közös igyekezettel és összefogással együttesen megvédhetjük környezetünket a káros szennyeződéstől.

 

Nem csak nyáron, télen is aktívak a kis környezetvédők. Havonta kétszer látogatják meg a gombosi piacteret keddenként. Sajátkezöleg készített figyelmeztető szórólapokat osztogatnak az árusoknak, járókelőknek figyelmeztetőként a környezetünk védelméért. Figyelmeztetnek a hulladék összegyőjtésére, az elektromos energia fogyasztás csökkentésére, vizeink védelmére.

A csapat tagjai megszervezték falunkban is a "60 PERC FÖLDÜNKÉRT" elnevezésű Világszinten hirdetett akciót.

Március 22-én a Víz világnapján tervezett akcióban a Környezetvédő csapat előadáson vett részt a József Attila Általános Iskolában "AHOL A VÍZ, OTT AZ ÉLET" címen. Előadás után csoportmunkával plakátokat készítettek, melyek az iskolán belül lettek elhelyezve, evvel is figyelmeztetve mindenkit a vízzel való takarékoskodás fontosságára.

2011.04.16.

Eredményes munkaakció a BRÁNKÓ Malomnál

Eredményes munkaakció volt a RÉGI MALOM környékén április 16-án. Előző nap szerződést írt alá a Környezetvédő Mozgalom elnöke, Vencel Piroska, Milan Skendzic tulajdonossal a malom területének karbantartásáról és a környező terület ingyenes használatáról. Itt építjük ki az ÖKO PARK elnevezésű bázisunkat, ahol kirándulásokat, sátortelepet tervezünk létrehozni.

https://picasaweb.google.com/GombosSFeri/EPOMPBogojevo20110416?feat=directlink

****************************************************

2011.04.05.

Évi közgyűlés

Megtartotta évi közgyűlését a hódsági Környezetvédő Mozgalom.

A gombosi tagok nagy számban vettek részt a közgyűlésen.

Bővebb beszámoló hamarosan következik.

további képek albumunkban ITT

2011.04.05.

Újabb szégyene az emberiségnek

Hány és hány hasonló látvány fogad bennünket vízpartjainkon!?

Kovács Emil küldte ezt a fotót. Vajon ez a sorsunk, hogy ilyen szeméthalmoktól nem tudjuk megközelíteni a 20-30 ávvel ezelőtti kristálytiszta, hallal teli kanálisainkat tavainkat. Felkérünk minden fotóst, örökítse meg a hasonló helyeket, értesítsen bennünket, ha károkozókat, felelőtlen polgárokra figyelnek fel környezetünkben.

2011.03.15.

A gombosi Környezetvédők állatvédők is

Hattyúk csoportosan telelnek át a gombosi határ vízein. Így a közelmúltban, a felszáláskor egy hattyú nekirepült a magasfeszültség huzalnak és sérülése miatt napokig egyedül törött lábbal evickélt a vízen. A környezetvédők egy csoportja megszervezte az esetleges segítséget. Értesítették a szabadkai állatkert igazgatóját és a környező madárvédő egyesületeket. Naponta figyelték, etették, a mentését is megszervezték szükség esetén. A minap állapították meg, a madárnak sikerült felrepülni segítség nélkül.

2011.01.10.

Dícséret a községi Képviselő testületének

Az EPO kérte, hogy változtassanak a Község alapszabályzatán, hogy a községben létező civilszervezetekkel szoros együttműködésben a Környezetvédő szervezeteknek is biztosítják a szükséges támogatást.

Ennek értelmében Miloš Pejčić, a Képviselőház elnöke megtette az első lépéseket, főleg Neki jár a tisztelet!

****************************************************

 

******** 2010.*******

******** december 15.KÖRNYEZETVÉDELEM GOMBOSON

A gombosi Környezetvédő Egyesület igazodva a községi, alapító szervezet munkájához, éberen figyelve tevékenységét, nagyobb őszi munkába nem kezdett bele. A hódsági központ energikus fellépése a községi Képviselő házban csak is dícséretes az érdekeink megvelósítására, azonban arra is felfigyeltünk, hogy a támogatóink adományain kívül semmis segítséget nem kaptunk az igéreteken kívül.Nem kérdőjelezzük meg további tevékenységünket, de ezzel a hozzáálással nem haladhatunk még lépésben sem, nem, hogy a nagy kezdeti hévvel folytathatnánk Gombos környezetvédelmét. Várva a fejleményeket maradunk éber szemlélői a helyzetnek.Sörfőző Ferenc titkár Október 4.A gombosi Környezetvédők iskolás tagozata ajándék kirúnduláson vett részt. Egy busz indúlt Újvidékre Gombosról a nyertes diákokkal és tanáraikkal a Fruska-Gora lankáira. Meglátogattak sok érdekes helyet. A kirándulásról Vencel Piroska csapatvezető számol be hamarosan oldalainkon, fotóbeszámolóval.Szeptember 25.Kirándulást szervezett a gombosi Környezetvédő Egyesület a Duna-partra, tiszteletből a munkaakciók résztvevőinek. Az egész napos kiránduláson részt vettek a helyi szervezet tagjain kívül a községi szervezetek képviselői is. Szép élményekkel telt el a nap, amiről fotóbeszámoló is készült, melyet albumunkban lehet végignézni a mellékelt képre kattintvaAugusztus 19. (Szerbiai virtuális ÖKO hálózat) Augusztus 5.A Gombosi Környezetvédő Szervezet tagjai a nyári időszakban is éberen figyeli a májusban végzett általános tisztogatás utáni környezetvédő tevékenységet. Megállapították, a község nem tett eleget igéretének, hogy kontényereket helyez el a gombosi strandon. A figyelmeztető táblák is elkészültek, hogy hova kell elhelyezni a hulladékot, azonban nincs hely ahova kifüggesztenék, mert nincsenek a szeméttárolók. A magyarázat, miért nem érkeztek meg a kontényerek, nincs pénz a szállításukra. Siralmas az ilyen hozzáállás!Július 17.A Gombosi Környezetvédő Egyesület is felfüggesztette tevékenységét a községi EPO példájára, a tartományi pnzek aránytalan elosztása miatt, miszerint a Vajdaság szinten tevékenykedő szervezeteknek járó pénzbeli juttatást csak az Újvidék környékiek kapták. Így a hódsági szervezetek is anyagi segítség nélkül maradtak. Véleményeink szerint, nagyon rászoktak az illetékesek az igérgetésekre, azzal a szándékkal, hogy nagy ígéretek után, amikor a kitűzött cél végrehajtása eredményesen befejeződött, nem érkezik meg a juttatás, attól nem dől össze az önkéntes ösztön, legközelebb is megigérhetik majd a támogatást. Ezt elégelték meg a szervezetek, hisz nem kis költségbe került környezetünk eredményes védelme. Június 20. A CSERNOBILBAN történt nukleáris katasztrófa 24. évfordulójára való megemlékezés alkalmából, a 3a osztály Környezetvédő csapata: Bogyó Blanka, Kökény Erzsike, Zsíros Dominik és Bogyó Dániel, tanító nénijükkel, Vencel Piroskával levelet írtak a Csernobil melletti Szlavutics polgármesterének, melyben jókívánságaikat fejezték ki, de nemcsak írásban, hanem képzőművészeti alkotásaikkal is. Június 21-én válasz érkezett Ukrajnából, melyben megköszönik a Környezetvédő csapat levelét, rajzaikat pedig átadták a csernobili Történelmi Múzeumnak. Június 10. A "VAJDASÁG LEGTISZTÁBB ÉS LEGZÖLDEBB ISKOLÁJA" elnevezésű pályázatra, melyet a Tartományi tanügyi titkárság és a Tartományi környezetvédelmi titkárság hirdetett meg, benevezett iskolánk Környezetvédelmi csapata is 130 vajdasági iskolával együtt.
A megvalósított programban szerepeltek: az iskola kül és belterének rendezése, fa és virágültetés, edukatív csoportfoglalkozások a környezetvédelem terén, rajzpályázatok, munkaakciók, kirándulások.Május 13.Munkaakció a Strandon. Eredményes szemétgyűjtő akció volt csütörtökön a gombosi Környezetvédők szervezésében.Bővebben... 2010.05.09. Készenlétben az ÖTT rendezvényén.A gombosi Környezetvédők, a tézoltók rendezvényén felögyeletet tartottak, melyet az iskolaudvarban rendeztek meg. A felügyelet eredményesnek bizonyult. A más hulladék is a helyére került az iskola környékén is, köszönve a kis csapatnak. A Helyi közösségtől kért új Pet hulladékkosár az iskolában marad a hulladék gyűjtésére a továbbiakban, mivel idáig nem volt az efajta szemét elhelyezése megoldva az iskola területén. 2010.05.04. Povodom donete odluke Izvršnog odbora Ekološkog pokreta Odžaka o pokretanju akcije „Uredimo Odžake 2010“ i Mesna podružnica Bogojevo je objavila akciju „Očistimo Bogojevo“ od 30.marta do 1.maja 2010.Građani su pozvani da urede ulični prostor i zelene površine ispred svojih kuća, da očiste jarkove i sklone naslagane razne građevinske materijale, poljoprivrednu mehanizaciju, stara vozila i sve ostalo što je Odlukom o komunalnim delatnostima zabranjeno držati na javnim prostorima.Radi uspešnosti akcija, plakate sa obaveštenjem su raznete po ulicama, a najmlađi članovi Podružnice Bogojevo EPO-a delili su letke  građanima želeći i sa tim dati svoj doprinos u uređenju i ulepšavanju našeg mesta.Posle 4. maja članovi Podružnice Bogojevo EPO-a obišli su ulice i ovom prilikom žele da pohvale većinu građana  koji su  se odazvali akciji i doprineli da naše selo bude urednije i čistije.Takođe, zahvaljujemo se  i svim izletnicima i kamperima  koji su za Prvomajske praznike boravili na našim prostorima, Dunavu, Kanalu D-T-D i okolnim barama za urednost i  čuvanje čistoće u prirodi.Április 20.A gombosi Környezetvédő Egyesület értekezletein új terveit ismertette a 2010-es évre. Bővebb beszámolókkal honlapunkon számolunk be. Március 22.A VÍZ napját a Duna-parton ünnepelték meg csapatunk legkisebbjei. Március 22-e a VÍZ VILÁGNAPJA alkalmából a 3.a osztály kirándulást szervezett a Dunára.( Noha a Föld felszinének több mint 70% -át víz borítja,ennek csupán 2%-a alkalmas emberi fogyasztásra). Ezért fontos védenünk és takarékoskodnunk a vízzel! - Víz nélkül nem élhetünk a Földön! Óvd és védd a természetet és környeezetedet, mert "A FÖLDET NEM A SZÜLEINKTŐL ÖRÖKÖLTÜK, HANEM A GYERMEKEINKTŐL KÖLCSÖNÖZZÜK" ! Március 14. Nem mindennapi esetről számolunk be: Nem ritka látvány, hogy az úton elgázolt állattetemen rohannak át a gépjárművek. Kevesen vannak, akik eltakarítják az összemarcangolt kutya, vagy macskatetemet az útról. A minap, a falu központjában fetrengő kutyatetemet a Környezetvédő Egyesület tagunk összegyűjtötte a kimúlt állat maradványait és saját kertjében ásta el, megelőzve az esetleges betegség elterjedését . Ugyanis a kimúlt állattetemek veszélyes betegségek élőidézője. Dícséretet érdemel a környezetünk védelmében K.A. tette. Szolgáljon példaként polgárainknak! Március 11.Értekezletet tartott a Helyi szervezet Tanácsa. Megvitatta az aktuális helyzetet, számos határozaatot hozott. Megszervezte a Vajdaságban meghírdetett Erdősítési akciót, ami folyamatban van, jelenleg 500 facsemetét biztosítanak ingyenesen az érdekelteknek. Előreláthatólag még néhány termelő több hektár erdőt telepít a Környezetvédő Szervezet jóvoltából. Az akció befejeztével pontos adatokkal szolgálunk híreinkben.2010.03.06.Átalakul a gombosi Környezetvédő EgyesületAmióta vezetőségváltás történt az EPO MP gombosi tagozatában, mintha új színt váltott volna a csapat. Valójában csak az történt, hogy új emberek vették kezükbe a környezetünk védelmét. Vencel Piroska elnök, Sörfőző Ferenc titkár, Bacskó Dianna pénztáros, Tucity Lázár, Kálózi Miklós Tanácstagokkal új tervekkel indúlt a munka. Számos új rendeletet fogadtak el, nagy lendülettel álltak neki a munkának.Erdőtelepítés akció, új tagok toborzása, gólya, mocsári teknős, más védett állatfaj gondozása és még sok más szerepel tervezetükben. Az évi közgyűlést hamarosan megtartják, melyre meghívják helységünk polgárait is. Ismertetni kívánják nemes munkájukat, példamutatóan kívánnak fellépni falunk környezetének, a polgárok egészségének megvédésében.Megjelent: 2010.02.18.Hattyúk látogatása a Strandon

Az idei télen is ide csalogatta kedves vendégeinket a strandra. Évről-évre mind több madár érzi biztonságban magat a gombosi strandon. Csapatunk gondoskodásának köszönhetően. Napról napra eledelt viszünk, meglátogatjuk őket amíg itt tartózkodnak.

************************ A 2. összejövetelre vendégeket hívtunk, a Helyi közösség elnökét: Nemes Istvánt, a Vadászegyesület képviselőjét: Tamaskó Antalt, a helyi Környezetvédők elnökét: Cseperka Istvánt és nagyon szivesen eljött Sörfőző Feri bácsi is, aki mindenben támogat bennünket. Segítségüket kértük bizonyos feladatok elvégzésében, többek között felszerelésre is szükségünk volna, mivel kezdetnek semmi sem áll rendelkezésünkre.A Vadászegyesület és a Környezetvédők ígéretüket rögtön be is tartották és megkaptuk a gólyafészek felállításához szükséges oszlopot. A Helyi közösség elnökének ígéretére még mindíg várunk, mely szerint zöld trikókat vesznek a csapat részére, szemeteskannákat, padokat állítanak fel az iskolaudvarban.---------Ezúttal szeretnénk megköszönni Sörfőző Imrének segítségét, aki a csapatot felszerelte  a munkaakciókra.A tanulók nagy kedvvel végzik a feladatokat és hajlandók részt venni minden tevékenységben, ahova elhívnak bennünkket, mely környezetünk megóvásával kapcsolatos.------------------------------------------- A Környezetvédő csapat külön ügyeletességet szervezett az iskolában. A tanulók zöld karszalagot viselve ügyelnek a tisztaságra.Szórólapokat és plakátokat is készítenek, melyeket a piactéren osztogatnak szét. ---------A Vadászegyesület meghívott bennünket az Évi közgyűlésére. Nagy örömünkre a csapatot bekapcsolták az elvégezendő feladataikba pl: állatok etetése, Duna parti halmentés, a folyópart tisztántartása...A hódsági Környezetvédő szervezet is támogatja és segít feladataink megvalósításában.----------Jelenleg gólyavédelmi akció van folyamatban. A csapatok űrlapokat töltenek ki, amelyre lejegyzik pontosan, hol helyezkednek el a fészkek, hány gólya van, milyen a szaporulat. Fekete gólyák megfigyelését is terveztük, mivel a rétben lent pár család is tanyázik. Valószínű a kopácsi rétről telepedtek ide. Sajnos a faluban sok gólyafészek leesett. Ez történt az iskolánál is, mert az öreg fa ága letört.Így a gólya minden évben próbálkozik fészket rakni a központi kémény tetejére, de sikertelenül.Ezt a gólyacsaládot  szeretnénk megmenteni. (szöveg: Piroska) 2009. ősz Munkaakciókat szervezett a Környezetvédő csapat

 

A " recan Member of Ball Packaging Europe" szervezet kapcsán, a környezetvédő csapat bekapcsolódott a "Limenke sakupljaj, okolinu sačuvaj" fémdoboz gyűjtési akcióba, így részt vesz a községi és a szerbiai iskolák közötti versenyen is.
A gyerekek nagy igyekezettel és jókedvvel szedték össze a szétdobállt fémdobozokat, melyből meglepetésünkre olyan sok lett, hogy az első leszállítást már be is jelentettük.
Gyűjtögetés a Strandon:
Sokan már teljesen hozzászoktak, hogy kidobják a hulladékot és többet nem foglalkoznak vele. Pedig a hulladék sajnos nem tűnik el nyomtalanul. Mindössze egyik helyről a másikra vándorol. Ez a szennyezés már komoly változást okozhat a környezet állapotában is. Ami a környezet számára gondot jelent, az gondot jelent számunkra is, hiszen egészségünk megőrzésének fontos feltétele az egészséges környezet.
Egyetlen jó megoldás létezik: szemeteljünk kevesebbet!
Diákjaink a csoportfoglalkozásokon plakátokat, szórólapokat készítenek, mert nagyon fontos, hogy megértsük: a környezet problémái mindannyiunk gondja és a megoldásuk közös feladat!
(fotók albumunkban, katt a képre)
************************************************************************

Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!